nyheder : juni 2024

Højesteret sag om statsborgerskab vundet

Højesteret har afsagt dom i en principiel om dansk statsborgerskab. Højesteret gav en dansk kvinde medhold i, at hun blev dansk statsborger, da hendes forældre blev gift i 2004.

Jonas Christoffersen, der førte sin første sag i Højesteret, fortæller:

”Siden 1898 – altså i mere end 125 år – har man i Danmark haft den regel, at et barn kan blive dansk statsborger, hvis mor og far gifter sig, og faren er dansk statsborger på tidspunktet for ægteskabets indgåelse. I 2004 blev min klient og hendes to brødre derfor danske statsborgere, da deres forældre blev gift. I 2021 fik de tre søskende at vide, at det var en fejl. Vi tabte sagen i Østre Landsret, men i dag har de tre søskende fået Højesterets ord for, at de rent faktisk har været danske statsborgere siden 2004.”

Du kan læse mere om sagen her.

seneste nyheder

oktober 2024

Procesbevillingsnævnet har den 2. oktober 2024 meddelt tilladelse til, at varetægtsfængslingen af Paul Watson den 15. august 2024 indbringes for Højesteret. Advokat Jonas Christoffersen forklarer:

september 2024

Den 26. september 2024 gennemfører Danske Advokater Retssikkerhedens Dag på Nationalmuseet. Advokat René Offersen har som medlem af Danske Advokaters Retssikkerhedsudvalg deltaget i forberedelsen af