nyheder : august 2021

AdvokatWatch: “Støjberg-forsvarer mødt med undren“

Fagmediet AdvokatWatch indledte den 6. august 2021 en serie, hvor advokaterne i rigsretssagen mod fhv. minister Inger Støjberg portrætteres.

Advokat Jonas Christoffersen bliver spurgt til, hvordan han som tidligere menneskeretsdirektør kan forsvare Inger Støjberg:

“Jeg er jo på arbejde. Jeg er ikke en meningsmaskine, der fylder mine personlige holdninger ind i alt mit arbejde. Sådan har det aldrig været for mig,” siger han blandt andet og fortsætter:

”Hvis man gerne vil lave svære og principielle retssager, og der er nogle, der siger: Vil du arbejde med en rigsretssag? Så behøver du ingen betænkningstid for at sige ja,” påpeger Jonas Christoffersen.

Ifølge Mikael Rask Madsen, professor i europæisk ret og integration ved Københavns Universitet, er Jonas Christoffersens styrke hans grundighed og “unikke” evne til at analysere meget omfattende juridiske dokumenter:

“Man kan selvfølgelig sige, at han (Jonas Christoffersen, red.) tidligere har udtalt sig kritisk i professionelt regi over for Inger Støjberg, men så meget desto mere understreger det, at respekten for hans juridiske kunnen har været stor – også hos dem, der til tider har været genstand for hans kritik,” siger professor Mikael Rask Madsen.

Om sit skrifte til advokatgerningen i 2020 siger Jonas Christoffersen:

“Det er et godt tidspunkt at lave et karrierespring i en moden alder. Det er helt fantastisk at få den mulighed, at skulle starte noget op fra bunden.”

“Jeg er først lige kommet i gang, og jeg kan ikke forestille mig, at jeg skal lave noget som helst andet nu,” siger advokat Jonas Christoffersen.

Artiklen kan læses her: https://advokatwatch.dk/Advokatnyt/Karriere/article13145215.ece

seneste nyheder

april 2024

København er i august 2024 vært for det 43. nordiske juristmøde. Juristmøderne har været afholdt normalt hvert tredje år siden 1872, kun afbrudt af verdenskrigene

april 2024

o:c repræsenter Klimabevægelsen i den principielle retssag om anlægget af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns Nordhavn. Sagen handler om, hvordan myndighederne skal vurdere klimaaftrykket