nyheder : august 2021

AdvokatWatch: “Støjberg-forsvarer mødt med undren“

Fagmediet AdvokatWatch indledte den 6. august 2021 en serie, hvor advokaterne i rigsretssagen mod fhv. minister Inger Støjberg portrætteres.

Advokat Jonas Christoffersen bliver spurgt til, hvordan han som tidligere menneskeretsdirektør kan forsvare Inger Støjberg:

“Jeg er jo på arbejde. Jeg er ikke en meningsmaskine, der fylder mine personlige holdninger ind i alt mit arbejde. Sådan har det aldrig været for mig,” siger han blandt andet og fortsætter:

”Hvis man gerne vil lave svære og principielle retssager, og der er nogle, der siger: Vil du arbejde med en rigsretssag? Så behøver du ingen betænkningstid for at sige ja,” påpeger Jonas Christoffersen.

Ifølge Mikael Rask Madsen, professor i europæisk ret og integration ved Københavns Universitet, er Jonas Christoffersens styrke hans grundighed og “unikke” evne til at analysere meget omfattende juridiske dokumenter:

“Man kan selvfølgelig sige, at han (Jonas Christoffersen, red.) tidligere har udtalt sig kritisk i professionelt regi over for Inger Støjberg, men så meget desto mere understreger det, at respekten for hans juridiske kunnen har været stor – også hos dem, der til tider har været genstand for hans kritik,” siger professor Mikael Rask Madsen.

Om sit skrifte til advokatgerningen i 2020 siger Jonas Christoffersen:

“Det er et godt tidspunkt at lave et karrierespring i en moden alder. Det er helt fantastisk at få den mulighed, at skulle starte noget op fra bunden.”

“Jeg er først lige kommet i gang, og jeg kan ikke forestille mig, at jeg skal lave noget som helst andet nu,” siger advokat Jonas Christoffersen.

Artiklen kan læses her: https://advokatwatch.dk/Advokatnyt/Karriere/article13145215.ece

seneste nyheder

november 2023

P1-programmet Hjernekassen satte i udsendelsen den 14. november 2023 fokus på advokater. I udsendelsen medvirkede advokat René Offersen og Advokatsamfundets generalsekretær, Andrew Hjuler Crichton. Det

september 2023

Danske Advokater ønsker at bidrage mere til debatten om retssikkerhed, og har derfor nedsat et egentligt retssikkerhedsudvalg med formand Jesper Rothe som formand. Advokat René