nyheder : november 2020

aflivning af mink er et juridisk morads

Regeringen besluttede i starten af november, at alle mink i Danmark skal aflives. Det skyldes risikoen for spredning af covid-19 i Danmark og globalt. Fødevarestyrelsen sendte den 6. november 2020 et brev til alle minkavlere i Danmark om, at de skulle begynde at aflive deres dyr. Det viste sig senere, at regeringen ikke havde hjemmel til at udstede et påbud.

I Deadline på DR forklarede advokat Jonas Christoffersen de juridiske aspekter af sagen og kommenterede de generelle aspekter.

”Det er utrolig trist at være vidne til, at regeringen ikke har tænkt sig bedre om, inden den traf beslutningen. Det sundhedsfaglige grundlag er hemmeligholdt, og det skaber usikkerhed. Der foreligger ingen oplysninger om de økonomiske konsekvenser af beslutningen, og herunder hvem der får erstatning og kompensation, når man lukker for mink i Danmark. Jeg håber, at regeringen og Folketinget nu får styr på sagen,” siger Jonas Christoffersen.

Se Deadline (11.55 minutter inde i udsendelsen): https://www.dr.dk/drtv/se/deadline_-minken-er-blevet-en-moegsag_220081

seneste nyheder

april 2024

København er i august 2024 vært for det 43. nordiske juristmøde. Juristmøderne har været afholdt normalt hvert tredje år siden 1872, kun afbrudt af verdenskrigene

april 2024

o:c repræsenter Klimabevægelsen i den principielle retssag om anlægget af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns Nordhavn. Sagen handler om, hvordan myndighederne skal vurdere klimaaftrykket