nyheder : juni 2024

anmeldelse: Altinget giver “Den uventede advokat” seks stjerner

“Topadvokat René Offersen skildrer tidens største retssager med en tiltrængt kritik af mediernes dækning” anmelder Altinget “Den uventede advokat – Fortællinger om Rigsretten, FE-sagen og advokatlivet” til seks stjerner, eller seks A’er som det hedder hos Altinget:

“Refleksionsniveauet er højt, væsentlige samfundsproblemer skildres med forfriskende og vigtige vinkler, og samtidig er der plads til både selvironi og selvkritik i beretningen om en så glorværdig karriere, at de fleste – måske endda retfærdigvis – ville forfalde til en eller anden form for arrogance.

Det ligger tydeligvis til René Offersens natur, at stræben efter perfektion har været årsagen til, at han har opnået status som en uundgåelig aktør for demokratiet og dermed retsstaten, Danmark.

Denne perfektion går igen i ‘Den Uventede Advokat’, hvorfor det uden større tvivl skal belønnes med seks ud af seks A’er.”

Anmeldelsen kan læses her.

Bogen er udgivet på forlaget Momenta, der præsenterer bogen således:

“Den uventede advokat” er René Offersens fortælling om sin karriere. At blive advokat lå ikke i kortene, da han voksede op i et andet socialt miljø i Esbjerg end det, han senere er blevet en del af i København.

Mønsterbryderen René Offersen giver et unikt indblik i advokatbranchen, der har
ændret sig en del gennem årene. Han formidler indsigt i sit arbejde som procesadvokat, inddrager konkrete retssager og gør dermed det advokatfaglige håndværk synligt for læserne.

Offersen har varetaget nogle af de største retssager af samfundsmæssig betydning, herunder Farumsagen for Peter Brixtofte, koldkrigssagen for Jørgen Dragsdahl,
rigsretssagen for Inger Støjberg og FE-sagen for Claus Hjort Frederiksen. Læseren kommer med bag kulisserne og ind i det juridiske maskinrum, hvor de store slag udkæmpes. Ofte med store personlige konsekvenser. Den spændende gennemgang af disse sager er for enhver med samfundsmæssig interesse og nysgerrighed for retsvæsnet”.

“Den uventede advokat” er skrevet i samarbejde med journalist David Trads.

seneste nyheder

juli 2024

Historieprofessor Rasmus Mariager anmelder i Weekendavisen advokat René Offersens bog “Den uventede advokat” under overskriften “Guide til nye advokater”. Manchetten lyder: “Claus Hjort Frederiksens advokat