nyheder : november 2022

Berlingske: centralt papir skrevet i Rigensgade 11 sikrer, at den nye radikale ledelse holder linjen

Det Radikale Venstres nyvalgte folketingsgruppe fastlagde på et fortroligt møde den 3. november 2022 den politiske kurs og valgte ny politisk leder med Martin Lidegaard som formand og Samira Nawa som næstformand.

Som Berlingske skriver blev det otte timer lange møde holdt hos offersen:christoffersen:

“Alle var enige om, at det ikke kunne foregå på Christiansborg, og det var derfor gået stærkt med at finde et sted, hvor de radikale folketingsmedlemmer kunne mødes i al ubemærkethed.

De Radikales landsformand havde en kontakt hos Offersen og Christoffersen, og han fik hurtigt arrangeret det sådan, at partiet kunne låne et lokale hos det prominente advokatfirma.

Torsdag klokken 10 mødte den decimerede folketingsgruppe så op på kontoret i Rigensgade, der har udsyn til Østre Anlæg og Statens Museum for Kunst.

Knap var gruppen samlet, før Christian Friis Bach bemærkede, at det i hans optik ikke var det mest oplagte sted at mødes af én simpel årsag:

Offersen og Christoffersen havde været Inger Støjbergs forsvarere i rigsretssagen.

Det var imidlertid sådan, det blev, og senere samme dag kunne Martin Lidegaard præsentere sig selv som De Radikales nye leder på et pressemøde i Vandrehallen på Christiansborg med en smilende folketingsgruppe bag sig.”

Landsformanden ringede torsdag morgen klokken syv, og ifølge advokat René Offersen ville o:c selvfølgelig gerne som et samfundsengageret advokatfirma stille mødefaciliteter til rådighed:

Jeg forstår selvfølgelig godt Christian Friis Bachs tanke, men på den anden side ville vi vel være et af de sidste steder, hvor journalisterne ville lede, og er der noget, man kan regne med hos et advokatfirma, er det respekten for hensynet til fortrolighed, her er der ikke en medarbejder, der lige ringer og tipper en journalist, som det sker mange andre steder. Og det slap jo heller ikke ud.”

René Offersen tilføjer, at det er vigtigt for offersen:christoffersen ikke at blive identificeret som repræsenterende bestemte politiske anskuelser eftersom firmaets tilgang er funderet i retssikkerhedsmæssige værdier, der er hævet over det partipolitiske.

o:c har siden etableringen i 2020 bl.a. repræsenteret sundhedsminister Magnus Heunicke, fhv. udenrigsminister Per Stig Møller og fhv. forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

seneste nyheder

april 2024

København er i august 2024 vært for det 43. nordiske juristmøde. Juristmøderne har været afholdt normalt hvert tredje år siden 1872, kun afbrudt af verdenskrigene

april 2024

o:c repræsenter Klimabevægelsen i den principielle retssag om anlægget af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns Nordhavn. Sagen handler om, hvordan myndighederne skal vurdere klimaaftrykket