nyheder : februar 2023

Berlingske: Hjort er klar til at gå hele vejen til Strasbourg

Anklagemyndigheden har med Justitsministerens tilslutning rejst tiltale om fhv. minister og folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om landsskadelig virksomhed.

“Jeg havde inderligt håbet, at Claus Hjort Frederiksen havde været sagen foruden og i stedet kunne nyde sit otium,” siger advokat René Offersen, der er forsvarer for Claus Hjort Frederiksen, til Berlingske.

“Det slider på folk at gå ind i retssystemet. Jeg også, at det er en unødvendig sag. Men nu kommer sagen til at gå sin gang, og jeg vil gå ind i den med størst mulig faglig og menneskelig engagement”.

Det første store spørgsmål i sagen forventes at blive, om sagen skal føres for åbne døre som det er Grundlovens princip, eller om dørene efter begæring fra anklagemyndigheden lukkes.

Der er endnu ikke sat tid på, hvornår hovedforhandlingen kommer til at finde sted.

seneste nyheder

juli 2024

Historieprofessor Rasmus Mariager anmelder i Weekendavisen advokat René Offersens bog “Den uventede advokat” under overskriften “Guide til nye advokater”. Manchetten lyder: “Claus Hjort Frederiksens advokat