nyheder : oktober 2022

den kommende forordning fra EU om reguleringen af onlineplatformes ansvar

Der indgået politisk aftale mellem Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet om en ny forordning kaldet Digital Services Act.

Forordningen skal sikre mere tryghed online med respekt for borgernes fundamentale rettigheder, blandt andet med fokus på ytringsfrihed, børns og forbrugers rettigheder samt forhindring af spredning af ulovligt og skadeligt indhold.

Med forordningen fastsættes en indtil nu uset standard for onlineplatformes ansvarlighed, og Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, udtaler om forordningen: ”Den er en praktisk udformning af princippet om, at det, der er ulovligt offline, også bør være ulovligt online. Jo større en onlineplatform er, jo større er også dens ansvar”. Konkurrencekommissær Margrethe Vestager har også udtalt sig: ”Med dagens aftale sikrer vi, at platformene holds ansvarlige for de risici, deres tjenester kan udgøre for samfundet og borgerne.

EU-Kommissionen har med sit forslag til Digital Services Act i højere grad forberedt EU på den ændrede virkelighed, som den digitale tidsalder udgør.

Det forventes, at forordningen gradvist implementeres i løbet af 2024.

seneste nyheder

juli 2024

Historieprofessor Rasmus Mariager anmelder i Weekendavisen advokat René Offersens bog “Den uventede advokat” under overskriften “Guide til nye advokater”. Manchetten lyder: “Claus Hjort Frederiksens advokat