nyheder : juni 2023

Dommerudnævnelsesrådet udnævner ny højesteretsdommer

Højesteret får til august ny dommer, nemlig landsdommer Mohammad Ahsan på 52 år. Mohammad Ahsan kommer i Højesteret efter en skarp og snorlige karrriere via Justitsministeriet, Statsministeriet, Rigsadvokaten og til sidst Østre Landsret.

“Selv har jeg i professionelt øjemed haft stort udbytte af Mohammad Ahsans helt glimrende analyse af ytringsfriheden og EMRK i Juristen og ikke mindst hans kommenterede offentlighedslov”, skriver advokat René Offersen på LinkedIn om udnævnelsen og fortsætter:

Da Mohammad Ahsan tidligere på året var blandt de tre kandidater, som regeringen indstillede som dommer ved Menneskerettighedsdomstolen, tillod Den Korte Avis sig at mistænkeliggøre ham på grund af private familiære forhold uden den ringeste relevans for embedet, og den egentlige dagsorden var vel at undgå en dansker med pakistansk baggrund, uanset hans uomtvistelige faglige kvalifikationer.

Der bør tværtimod kippes med dannebrog, når der nu tiltræder en højesteretsdommer med pakistansk baggrund, hvilket kun kan forstærke Højesterets autoritet og legitimitet i et stadigt mere diverst samfund.

seneste nyheder

september 2023

Danske Advokater ønsker at bidrage mere til debatten om retssikkerhed, og har derfor nedsat et egentligt retssikkerhedsudvalg med formand Jesper Rothe som formand. Advokat René

september 2023

Advokat René Offersen medvirker som paneldeltager på Djøf Advokat-dagen 2023 den 27. oktober 2023 i Brøndsalen på Frederiksberg. Formanden for Djøf Advokat, advokat Rasmus Tingholm,