nyheder : april 2024

Frederiksberg Kommune frifundet i sagen om Havregården

o:c har repræsenteret Frederiksberg Kommune i sagen om overgreb på kostskolen Havregården, hvor 18 tidligere elever havde sagsøgt kommunen for at svigte sit tilsyn. Efter elevernes opfattelse fortsatte omfattende overgreb på eleverne som følge af tilsynets undladelse af at gribe ind. Frederiksberg Kommen var sagsøgt, fordi Socialtilsyn Hovedstaden varetages af kommunen. Arbejdstilsynet og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet var også sagsøgt i sagen.

Retten på Frederiksberg har i dag frifundet de tre myndigheder. Advokat Jonas Christoffersen forklarer:

“Det er ulykkeligt, hvad de unge har været udsat for på Havregården. Men retten har fundet, at tilsynsmyndighederne ikke var ansvarlige, fordi man ikke kendte til overgrebene. Derfor er de blevet frifundet. Det er vi enige i. Det er uhyre vigtigt, at man som beboer, pårørende eller medarbejder råber op, hvis man oplever bekymrende forhold i et socialt tilbud, så socialtilsynet kan handle på det. Derfor vil jeg opfordre alle til at rette henvendelse til socialtilsynets whistleblowerordning, hvis man har mistanke om overgreb eller andre bekymrende forhold,” forklarer advokat Jonas Christoffersen.

Danmarks Radio behandlede forholdene på kostskolen i en podcast.

Retten på Frederiksbergs hjemmesidenyhed findes her.

seneste nyheder

maj 2024

Advokat René Offersen er af Sagførernes Auktioners Legat blevet tildelt et uansøgt hæderslegat på kr. 20.000 som anerkendelse af hans indsats for at løfte advokatstanden.