nyheder : november 2020

hæderslegater fra Ib og Birthe Geertsens Fond til samtidskunstnere

Billedkunstneren Mette Vangsgaard og installationskunstneren Jes Brinch har uansøgt fået tildelt hæderslegater fra Ib og Birthe Geertsens Fond. Ib Geertsen var som skabende kunster en af de betydeligste konkretister og medlem af både Linjen II og Grønningen, der var væsentlige institutioner i kunstlivet.

 

Advokat René Offersen er formand for fondet: ”Det er to gode samtidstidskunstnere, der i år er blevet tildelt hæderslegater som anerkendelse af deres kunstneriske virke. Begge har lange karriere og har hver deres måde fyldt i kunstlivet. Udover tildeling af hæderslegater virker fondet for at værne om Ib Geertsens kunstneriske arv, hvilket bl.a. er sket i samarbejde med gallerist Tom Christoffersen, der sidste året markerede 100 år for Ib Geertsens fødsel med en soloudstilling. At Ib Geertsens kunst stadig er relevant bekræftedes af, at Statens Museum for Kunst fik doneret en række af de udstillede værker af fondet.”

 

Mette Vangsgaard (f. 1968) er uddannet på Det kongelige danske Kunstakademi og har deltaget i et stort antal solo- og gruppeudstillinger i Danmark, Sverige og Japan. Kunsten.nu skriver om hendes arbejder:  Den sociale virkelighed, hvor mennesker mødes, forstår og forholder sig til hinanden og vores omverden er udgangpunktet for Mette Vangsgaards humoristiske og til tider absurde maleri, collager og keramiske skulpturer.”

Jes Brinch, f. 1966, er uddannet på Det kongelige danske Kunstakademi og var 1987 med til at etablere det kunstnerstyrede udstillingssted Baghuset. I sin beskrivelse af ham fremhæver Den store Danske ham for sine samfundsdebatterende kunstværker, der med en aggressiv og antiautoritær attitude stiller spørgsmålstegn ved kunstens rammer og ved kunstinstitutionen generelt.”

 

seneste nyheder

maj 2024

Advokat René Offersen er af Sagførernes Auktioners Legat blevet tildelt et uansøgt hæderslegat på kr. 20.000 som anerkendelse af hans indsats for at løfte advokatstanden.