nyheder : marts 2020

ICC Court skal have ny præsident i 2021

ICC International Court of Arbitration med hovedsæde i Paris har den 30. marts 2020 offentliggjort, at den nuværende præsident, Alexis Mourre, ikke søger genudpegning, når hans anden periode udløber i 2021.

“Det har været en faglig stor oplevelse at følge en af de globalt højest anerkendte personligheder i det internationale voldgiftsmiljø på nærmeste hold. Mourre går aktivt ind i stort set alle sager, der forelægges, og han har sine ganske faste og velfunderede meninger. Det kræver udover sjælden dyb faglighed omfattende forberedelse“ siger René Offersen, der har været ordinært medlem af ICC Court i Alexis Mourres periode. 

“Første gang jeg selv skulle forelægge en sag i plenum, kom han før retsmødet begyndte venligt hen til mig og sagde, at han på et punkt var uenig i det, jeg havde skrevet i den forud fremsendte report. Det kunne jeg så tænke over frem til, at jeg skulle forelægge, men valgte at holde fast, mest fordi jeg jo havde skrevet det ud forberedt mig efter det. Konklusionen blev hurtigt, som Mourre ville det om det pågældende spørgsmål. Det var mere lærerigt end fornøjeligt for mig.”

Alexis Mourre har skrevet romaner og har en særlig interesseret for den italienske billedhugger Canova, hvilket han også berørte kort, da han var Keynote Speaker ved den første Copenhagen Arbitration Day. Mourre har siddet i mere end 260 internationale voldgiftsretter, som for de flestes vedkommende har været store målt efter en dansk standard.

seneste nyheder

maj 2024

Advokat René Offersen er af Sagførernes Auktioners Legat blevet tildelt et uansøgt hæderslegat på kr. 20.000 som anerkendelse af hans indsats for at løfte advokatstanden.