nyheder : september 2022

Justitia Akademi: retsstatens fundament og tilstand

I weekenden den 24. og 25. september 2022 gennemførte Justitia Akademi kursusforløb for udvalgte jurastuderende.  

På det første modul tegnedes fundamentet for retsstaten. Hvor er den truet, og hvor er retssikkerheden på spil. Hvornår skal vi gå på kompromis med vores rettigheder af hensynet til f.eks. sikkerhed eller sundhed?

Advokat René Offersen holdt oplæg den 25. september 2022 om den stigende retliggørelse af politik, hvor han bl.a. kom ind på undersøgelseskommissioner, Rigsretten og advokatundersøgelser.

Andre undervisere på første modul omfattede professor emeritus Jørn Vestergaard, landsdommer Bertil Frosell, lektor Hanne Roer, branchedirektør Karsten Lauritzen, Maja Løvbjerg Hansen og vicedirektør Birgitte Arent Eiriksson.

seneste nyheder

november 2023

P1-programmet Hjernekassen satte i udsendelsen den 14. november 2023 fokus på advokater. I udsendelsen medvirkede advokat René Offersen og Advokatsamfundets generalsekretær, Andrew Hjuler Crichton. Det

september 2023

Danske Advokater ønsker at bidrage mere til debatten om retssikkerhed, og har derfor nedsat et egentligt retssikkerhedsudvalg med formand Jesper Rothe som formand. Advokat René