nyheder : juli 2023

KYIV INDEPENDENT dokumenterer russiske krigsforbrydelser

KYIV INDEPENDENT har oprettet en dokumentationsgruppe bestående af prisbelønnede ukrainske journalister for at sikre rettidig dokumentation af krigsforbrydelser begået under den russiske invasion i Ukraine.

Ifølge den ukrainske anklagemyndighed har russiske styrker begået mere end 80.000 krigsforbrydelser siden invasionen den 24. februar 2022.

Dokumentationsgruppen vil også udføre opsøgende arbejde udenfor Ukraine, herunder gennem interviews af ukrainske flygtninge.

“Med vores fokus på menneskerettigheder og som et af helt få danske advokatvirksomheder med møderet for den internationale krigsforbryderdomstol i Haag er det oplagt for os at slutte op om opfordringen til at støtte den vigtige arbejde med at skaffe dokumentation nu, mens krigsforbrydelserne foregår”, siger advokat René Offersen.

Dokumentationsgruppens arbejde kan støttes her

seneste nyheder

juli 2024

Historieprofessor Rasmus Mariager anmelder i Weekendavisen advokat René Offersens bog “Den uventede advokat” under overskriften “Guide til nye advokater”. Manchetten lyder: “Claus Hjort Frederiksens advokat