nyheder : april 2024

Lynetteholm-byggeriet fortsætter

o:c repræsenter Klimabevægelsen i den principielle retssag om anlægget af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns Nordhavn. Sagen handler om, hvordan myndighederne skal vurdere klimaaftrykket af store anlægsprojekter, og hvordan Danmark skal gå i dialog med nabolandene om et anlægsprojekt, der påvirker vandgennemstrømningen til Østersøen.

Klimabevægelsen havde krævet, at byggeriet skulle standses, fordi Danmark ikke havde inddraget nabolandene godt nok, men det afviste Østre Landsret for 14 dage siden.

Advokat Jonas Christoffersen forklarer:
 “Klimabevægelsen har besluttet, at den ikke vil ansøge om at indbringe landsrettens kendelse om såkaldt opsættende virkning for Højesteret, fordi man hellere vil koncentrere sig om sagen mest principielle spørgsmål, nemlig hvordan man skal lave klimavurderinger.”

Du kan læser mere om sagen på Klimabevægelsens hjemmeside her.

seneste nyheder

april 2024

Tidsskriftet Paragraf har været de studerendes tidsskrift for det juridiske studium ved Aarhus Universitet siden 1970. I apriludgaven er advokat René Offersen i fokus i

april 2024

København er i august 2024 vært for det 43. nordiske juristmøde. Juristmøderne har været afholdt normalt hvert tredje år siden 1872, kun afbrudt af verdenskrigene