nyheder : april 2021

o:c vinder højesteretssag for Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune har vundet en vigtig sag om opkrævning af gebyrer. Sagen handlede om, at kommunen opkræver et gebyr, når den årligt giver flere tusinde tilladelser til, at byggefirmaer kan opstille f.eks. stilladser, containere, mandskabsvogne osv. på vejen.

Østre Landsret havde fortolket vejloven på en måde, der lagde væsentlige begrænsninger på kommunens gebyrer, men Højesteret kom til det modsatte resultat.

I Højesteret var Frederiksberg Kommune repræsenteret af advokat René Offersen:

”Vi er først og fremmest glade for, at Frederiksberg Kommune nu kan fortsætte en århundrede gammel praksis med, at virksomhederne skal betale gebyrer for at bruge vejarealet, så omkostningerne ikke skal dækkes af skatteborgerne. Og det er en ekstra god fornemmelse, når Højesteret – som i dag – helt fulgte vores argumentation,” siger René Offersen.

Du kan læse dommen her: Højesterets dom af 27. april 2021

seneste nyheder

april 2024

København er i august 2024 vært for det 43. nordiske juristmøde. Juristmøderne har været afholdt normalt hvert tredje år siden 1872, kun afbrudt af verdenskrigene

april 2024

o:c repræsenter Klimabevægelsen i den principielle retssag om anlægget af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns Nordhavn. Sagen handler om, hvordan myndighederne skal vurdere klimaaftrykket