nyheder : marts 2023

Overskrift: Det norske stortings kontrol- og konstitutionskomité besøger o:c law.

Stortingets Kontrol- og Konstitutionskomité var den 28. februar 2023 i København for at lære mere om det danske politiske kontrol system og har bl.a. besøgt rigsrevisionen og statsrevisorerne.

Kontrol- og Konstitutionskomité besøgte offersen:christoffersen for at høre mere om Rigsretssagen mod Inger Støjberg, men de andre aktuelle sager blev naturligvis også drøftet:

”Vores gæster var meget interesseret i den danske rigsretsordning, der i dag adskiller sig en hel del fra den norske. Det var interessant at drøfte forskellene, også i Stortingets kontrolfunktion, og det giver anledning til at overveje, om vi har den rette ordning i Danmark,” siger advokat Jonas Christoffersen.

I Norge er rigsrettens kompetence begrænset til en ministers overtrædelse af sine konstitutionelle pligter, hvilket fortolkes noget mere begrænset end en ministers pligter i Danmark. Stortinget har på flere punkter bedre muligheder for at kontrollere regeringen, end Folketinget har for at føre kontrol, herunder har mindretal bedre muligheder end i Danmark.

seneste nyheder

juli 2024

Historieprofessor Rasmus Mariager anmelder i Weekendavisen advokat René Offersens bog “Den uventede advokat” under overskriften “Guide til nye advokater”. Manchetten lyder: “Claus Hjort Frederiksens advokat