nyheder : november 2020

retssag om professors ytringsfrihed udsat efter nedlukningen af Nordjylland

Bæredygtigt Landbrug har anlagt retssag mod professor Stiig Markager, fordi BL ikke bryder sig om professorens forskningsresultater vedrørende landbrugets udledning af kvælstof. 

BL har haft professor Stiig Markager i kikkerten siden hans kritik af beregningerne bag Landbrugspakken, der førte til landbrugsminister Eva Kjer Hansens afgang. Et stort antalt forskere med rektor for Aarhus Universitet i spidsen har gennem erklæringer offentligt udtrykt kritik af BL’s søgsmål, der er egnet til at skade forskningsfriheden. Retssagen skulle have været hovedforhandlet den 10. november 2020 ved Retten i Hillerød, men er netop blevet udsat som følge af komplikationer efter COVID-19 nedlukningen af Nordjylland. Ny hovedforhandling vil blive berammet, men det vil nærliggende blive et stykke ude i fremtiden. COVID-19 havde i forvejen gjort, at alle tilhørerpladserne var fordelt herunder til medierne. 

Advokat René Offersen er af Aarhus Universitet antaget til at repræsentere professor Stiig Markager, mens advokat, dr. jur. Jonas Christoffersen repræsenterer Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde og Dansk Magisterforening, der begge er indtrådt til støtte for professor Stiig Markager. Jonas Christoffersen var medlem af Ytringsfrihedskommissionen.

 

seneste nyheder

marts 2024

I uge 12 havde offersen : christoffersen besøg af to praktikanter i forbindelse med grundskolens erhvervspraktik; Ida Marie Buus Brandt og Kirsten Liv Chur Fischer,

februar 2024

MEXICO er det første mellemamerikanske land med et advokatfirma i Libralex. Hvilket DeForest Abogados disse dage kvitterer for med et generøst arrangement, der 22. februar