den retspolitiske debat

Den retspolitiske debat

offersen:christoffersen mener, at den politiske virkelighed i disse år truer grundlæggende retlige værdier. o:c deltager aktivt i den offentlige debat og yder i det retspolitiske miljø en indsats for at sikre, at disse grundlæggende retlige værdier bliver respekteret og får deres helt nødvendige plads i samfundet.

René Offersen har medvirket som indlægsholder på konferencer og beslægtede arrangementer, herunder hos Advokatsamfundet, Retssikkerhedsfondet, Dansk PEN, og på Folkemødet. Han har skrevet de retspolitiske bøger Imperator – sagen uden om Brixtofte og Kold Krig i Højesteret, der begge med afsæt i konkrete retssager af samfundsmæssig betydning belyser retssikkerhedsmæssige temaer. Advokat Allan Ohms betegnede Kold Krig i Højesteret som pligtlæsning i sin anmeldelse hos Danske Advokater. René Offersen også skrevet kronikker om retssikkerhed.

Jonas Christoffersen har i mange år været en del af den offentlige debat om retssikkerhed og menneskeret; både som forsker på Københavns Universitet og som direktør for Institut for Menneskerettigheder. I 2014 udgav han en debatbog om menneskerettens rolle i et demokrati.

Jonas Christoffersen i debat med Søren Krarup i Deadline