nyheder : februar 2022

indlæg til Politiken om fejlbehæftet artikel om rigsretssagen

Vi har sendt et indlæg til Politiken med følgende indhold:

 

”Politiken bragte 15/2-22 en dobbeltsidet artikel om rigsretssagen mod Inger Støjberg. Artiklen indledes med et postulat, der er både forkert og udtryk for journalisternes drømmetænkning: “Støjbergs hold af forsvarsadvokater havde forinden varslet pressen om, hvornår og i hvilken port de ville entrere, så der kunne tages billeder og stilles spørgsmål.”

Det havde forsvarsadvokaterne absolut intet med at gøre. Til det første retsmøde mødte vi til kaffe og croissanter på den tidligere ministers kontor en time før afgang. Vi gik derfra i samlet flok til sagens første retsmøde på Christiansborg, hvilket er helt normalt i retssager. Som det er almindeligt for både anklagere og forsvarsadvokater i retssager af væsentlig samfundsmæssig interesse, har vi under selve hovedforhandlingen besvaret eventuelle spørgsmål fra pressen i forbindelse med ankomst til og afgang fra retten.

Artiklen indeholder desuden adskillige værdiladede udsagn og bedømmelser fra journalisterne om, hvad der blev sagt under hovedforhandlingen i rigsretssagen. Gengivelsen skæmmes alvorligt af, at journalisterne bag artiklen ikke dækkede den for Politiken. I en rigsretssag er hvert et ord afmålt og egentlige indlæg hviler på fuldt skrevne talepapirer, der også omfatter tilsyneladende improviserede bemærkninger. Hverken vi eller anklagerne overlod noget til tilfældighederne.

Skulle man være interesseret i at gøre sig bekendt med, hvad jeg faktisk sagde i Rigsretten, så er muligheden der nu, da den centrale dokumentation netop er lagt op på offersen:christoffersens hjemmeside (oclaw.dk). Det ville klæde Politiken, hvis man ulejligede sig med at undersøge, om det man skriver om en stor retssag nu også er rigtigt.”

 

Artiklen i Politiken har primært referencer til forsvarernes modforelæggelse. Modforelæggelsen, der giver et dækkende billede af den af forsvarerne anvendte retorik under hele hovedforhandling, kan i sin helhed læses her: Forsvarernes modforelæggelse 2021 09 06. Afsnittet om Instruks-kommissionens beretning om Inger Støjberg blev ikke gennemgået i Rigsretten, men er medtaget, da afsnittet substantiverer indledende udsagn. Hvis der er andre procesindlæg, der har interesse, er man velkommen til at kontakte enten advokat Jonas Christoffersen eller René Offersen herom.

seneste nyheder

juli 2024

Historieprofessor Rasmus Mariager anmelder i Weekendavisen advokat René Offersens bog “Den uventede advokat” under overskriften “Guide til nye advokater”. Manchetten lyder: “Claus Hjort Frederiksens advokat