Sune Klinge

Sune Klinge

Sune Klinge har fokus på retssager og voldgiftssager med komplekse juridiske problemer og møderet for landsretten. Sune har endvidere indgående erfaring med rådgivning om spørgsmål om erstatningsret, aftaleret, bestyrelsesansvar og konkursret og er certificeret voldgiftsdommer og medlem af Young Arbitrators Copenhagen (YAC) og Dansk Forening for Voldgift. Han har tillige været konstitueret landsdommer i Østre Landsret og derigennem opnået indgående kendskab til domstols- og retssagsbehandling, herunder også strafferet og straffeproces.

Sune Klinge har også særlig kompetence inden for offentlig ret, herunder sager om konflikter mellem dansk ret og EU-ret eller menneskeret. Det være sig eksempelvis sager inden for miljø- og klimaretten. Sune Klinge bistår erhvervsvirksomheder, NGO’er og almindelige borgere.

Borgernes retssikkerhed og forskellen mellem at have ret og få ret har altid været motiverende for Sune, og er tillige den analytiske rettesnor for hans forskning ved Københavns Universitet, herunder handler Sune Klinges Ph.d.- afhandling om EU-direktiver og grundrettigheder. Sune Klinge har tillige været gæsteforsker på det internationalt førende European University Institute i Firenze, Italien.

Sune Klinge deltager løbende i den offentlige debat gennem f.eks. kronikker og offentlige debatarrangementer, hvor særligt den menneskerettigheder er et tilbagevendende omdrejningspunkt.

Thor Kromann-Mortensøn

Thor Kromann-Mortensøn

Thor Kromann-Mortensøn tekst

Tekst

Marie Astrid Hansen

Marie Astrid Hansen

Marie Astrid Hansen tekst

Tekst

Christine Poller Novak

Christine Poller Novak

Christine Poller Novak tekst

Tekst

Louise Lyngs Mortensen

Louise Lyngs Mortensen

Louise Lyngs Mortensen er ansat i o:c som trainee. Som trainee udfører hun lettere selvstændig sagsbehandling og bidrager med underentrepriser og veldefinerede opgaver i større sager.

Ved siden af arbejdet læser Louise Lyngs Mortensen sin bachelor i jura ved Odense Universitet.

Maria Gisela Brammer

Maria Gisela Brammer

Maria Gisela Brammer er advokatfuldmægtig. Hun arbejder overvejende med retssager, hvor hun dels bistår med løsning af konkrete opgaver i større komplekse retssager, dels selvstændigt varetager egnede sager. Hendes arbejde udføres i nært samarbejde med advokaterne.

Maria er juridisk kandidat årgang 2022 fra Københavns Universitet. Under studiet var Maria på udvekslingsophold i et semester på University of Strathclyde, Glasgow.

Efter den juridiske kandidatuddannelse – og frem til ansættelsen hos offersen:christoffersen – var hun fuldmægtig i Asylafdelingen i Udlændinge- og Integrationsministeriets departement.

Maria har virket som frivillig juridisk rådgiver ved Københavns Retshjælp siden 2021.

Tina Lytzen

Tina Lytzen

Lene Grønne

Lene Grønne

Lene Grønne er advokatsekretær og har særlig kompetence indenfor komplekse retssager, hvor hun varetager opgaver under forberedelsen, og vedrørende fonde, hvor hun faciliterer bestyrelsesarbejde og udfører selvstændige administrationsopgaver.

Lene Grønne

Hendes arbejde omfatter også indkøb til firmaet, og hun er kontaktperson for it og andre eksterne leverandører.

Lene Grønne er sekretær for Kunstnersammenslutningen Grønningen og Billedhugger, professor Gottfred & Gerda Eickhoffs Fond.

Før Lene Grønne i 2003 blev advokatsekretær, var hun inspektør på Søllerød Kro. Hun er student fra Ringkøbing Gymnasium.

René Offersen

René Offersen

René Offersen er anerkendt som ledende advokat inden for konfliktløsning og for sin rutine i Højesteret og som certificeret voldgiftsdommer.

René Offersen har ført et stort antal betydende retssager for Højesteret, landsretterne og i voldgift for C25-selskaber og andre erhvervsvirksomheder, offentlige myndigheder, institutioner og organisationer.

Han varetager økonomisk og faktuelt komplicerede erhvervsretssager, herunder ledelses- og professionsansvar, og sager om offentlig ret og erhvervsregulering.

René Offersen var medlem af ICC International Court of Arbitration (Paris) fra 2015-2021 og er tilknyttet LCIA (London). Voldgiftserfaringen omfatter Voldgiftsinstituttet, Voldgiftsnævnet, ad hoc-voldgift, ICC, SCC (Stockholm) og FAI (Helsinki).

Kompetencen omfatter også erhvervs- og specialstrafferet. Han er antaget som counsel af International Criminal Court (Haag).

René Offersen tager opdrag i retssager af samfundsmæssig betydning. I bogen “Den uventede advokat – Fortællinger om Rigsretten, FE-sagen og livet som advokat” fra 2024 beskriver han højprofilerede retssager og reflekterer over advokatrollen. Bogen anmeldtes til seks stjerner af Altinget, og Weekendavisen skrev: “Fremstillingen af de mange retssager, deres forankring i det politiske liv og beskrivelsen af juraens afkroge er fundamentalt spændende, og Offersen tilbyder bogen igennem både små og større fortolkningsbidrag til de seneste årtiers danske retshistorie, erhvervshistorie og politiske historie. Det er godt gjort.“

René Offersen og Voldgiftsinstituttets generalsekretær co-chair’s Copenhagen Arbitration Day (Foto/Ole Haupt)

Jonas Christoffersen

Jonas Christoffersen

Jonas Christoffersen har møderet for Højesteret og bistår erhvervsvirksomheder, offentlige myndigheder og privatperson i retssager bredt inden for det erhvervsretlige og det offentligretlige område, ligesom han fungerer som forsvarsadvokat i udvalgte straffesager.

Advokat Jonas Christoffersens virke er normalt uden for offentlighedens søgelys. Det gælder ikke mindst sagerne på det erhvervsretlige område. En række sager har dog været omtalt offentligt. Det gælder bl.a. rigsretssagen, undersøgelsen for Bestseller af indkøb fra Myanmar, Klimabevægelsens retssag mod Lynetteholm, retssagen om den afbrændte Mette Frederiksen-dukke samt rollen som bisidder for Magnus Heunicke i Minkkommissionen og Per Stig Møller i Tibetkommissionen og opdragene som forsvarer for Niels Holck i sag om udlevering til Indien og Paul Watson om udlevering til Japan.

Jonas Christoffersen blev uddannet hos Gorrissen Federspiel og har været dommerfuldmægtig i Højesteret og konstitueret dommer i Østre Landsret. Han blev dr.jur. på en disputats om Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og har været direktør for Institut for Menneskerettigheder og forsker ved Københavns Universitet.

Jonas Christoffersen modtog i 2022 Dreyers Fonds Hæderspris for advokater. I 2018 blev han udnævnt til ridder af Dannebrogordenen, og han modtog i 2019 Hartmann-prisen for sit virke for at fremme retssikkerhed og menneskeret i Danmark.

Jonas Christoffersen er medlem af forskellige udvalg og bestyrelser. Se mere i CV nedenfor.

Jonas Christoffersen holder den akademisk prestigefulde Max Sørensen-forelæsning på Aarhus Universitet. Se Ugeskrift for Retsvæsen 2019, litterær afdeling s. 349ff.