nyheder : august 2022

offentlighedslov: Journalister og forskere bør fortsat have fuld adgang til aktindsigt

I anledning af et lovforslag om begrænsninger af aktindsigt for at styrke beskyttelsen af offentligt ansatte mod chikane har Advokatrådet i et høringssvar fremhævet, at bl.a. journalister og forskere fortsat bør sikres bred adgang, så aktindsigter bliver et effektivt redskab til at afdække uregelmæssigheder i den offentlige forvaltning.

 

Advokat Jonas Christoffersen har som medlem af Advokatrådets grundrettighedsudvalg været medforfatter på høringssvaret. Han siger til Advokatrådets hjemmeside:
”Vi forstår godt, at man vil beskytte de offentligt ansatte bedre mod chikane, men vi skal have justeret lidt, for der er nogle betænkeligheder over for lovudkastet”

 

Høringssvaret kan læses her: Link

seneste nyheder

april 2024

København er i august 2024 vært for det 43. nordiske juristmøde. Juristmøderne har været afholdt normalt hvert tredje år siden 1872, kun afbrudt af verdenskrigene

april 2024

o:c repræsenter Klimabevægelsen i den principielle retssag om anlægget af den kunstige halvø Lynetteholm i Københavns Nordhavn. Sagen handler om, hvordan myndighederne skal vurdere klimaaftrykket