nyheder : august 2022

offentlighedslov: Journalister og forskere bør fortsat have fuld adgang til aktindsigt

I anledning af et lovforslag om begrænsninger af aktindsigt for at styrke beskyttelsen af offentligt ansatte mod chikane har Advokatrådet i et høringssvar fremhævet, at bl.a. journalister og forskere fortsat bør sikres bred adgang, så aktindsigter bliver et effektivt redskab til at afdække uregelmæssigheder i den offentlige forvaltning.

 

Advokat Jonas Christoffersen har som medlem af Advokatrådets grundrettighedsudvalg været medforfatter på høringssvaret. Han siger til Advokatrådets hjemmeside:
”Vi forstår godt, at man vil beskytte de offentligt ansatte bedre mod chikane, men vi skal have justeret lidt, for der er nogle betænkeligheder over for lovudkastet”

 

Høringssvaret kan læses her: Link

seneste nyheder

februar 2024

MEXICO er det første mellemamerikanske land med et advokatfirma i Libralex. Hvilket DeForest Abogados disse dage kvitterer for med et generøst arrangement, der 22. februar

februar 2024

Advokat René Offersen er på ny indplaceret blandt de fem højest rankede advokater af Chambers Global 2024. Chambers skriver: “René Offersen of offersen:christoffersen is a