Spørgsmål om diskrimination og forskelsbehandling fylder mere og mere – ikke kun for borgere – men især for virksomheder, myndigheder og organisationer.
offersen:christoffersen bistår med rådgivning for at undgå usaglig forskelsbehandling og varetager sager ved Ligebehandlingsnævnet og domstolene både for borgere udsat for diskrimination og for myndigheder og virksomheder beskyldt for diskrimination.
Forskelsbehandlingslovgivningen berører alle. Det skyldes, at det i varierende grad – både på og uden for arbejdsmarkedet – er forbudt at diskriminere på grund af handicap, alder, køn, etnicitet, religion og seksuel orientering mv. Der kan opstå spørgsmål om både negativ forskelsbehandling og positiv særbehandling. Erhvervsvirksomheder og myndigheder må udover risikoen for at blive pålagt at betale godtgørelse tage i betragtning, at der kan være risiko for renommétab som følge af omtale i medierne, hvilket ofte vil være alvorligere end den juridiske sanktion.
Området er vanskeligt, fordi det har rod i EU-retten og den internationale menneskeret, men det er også kompliceret, fordi der ofte er tale om sager om at begrænse det legitime beslutningsrum af hensyn til bestemte borgeres – eller grupper af borgeres – særlige interesser.
o:c’s rådgivning om compliance omfatter virksomheders, myndigheders og organisationers forebyggelse af ulovlig forskelsbehandling både ved udstedelse af politikker og retningslinjer samt ved interne efteruddannelser mv. Læs mere her
Jonas Christoffersen har som forsker og direktør for Institut for Menneskerettigheder beskæftiget sig indgående med snart sagt alle aspekter af forskelsbehandlingslovgivningen i Danmark og den bagvedliggende EU-ret og internationale menneskeret. Han repræsenterer borgere, myndigheder og virksomheder.