voldgift får stadig større betydning

Voldgift

Løsningen af erhvervslivets konflikter foregår i stadigt stigende omfang ved voldgift i stedet for ved domstolene.

Voldgift gennemføres enten som institutionel voldgift ved Voldgiftsinstituttet eller Voldgiftsnævnet for Bygge- og Anlægsvirksomhed eller som ad hoc voldgift.

o:c har stor kompetence og rutine i håndtering af voldgiftssager, hvor der gælder andre krav og regler end ved behandling ved domstolene. Sagsområder omfatter konflikter indenfor bl.a. M&A, ejeraftaler, joint ventures, it, forhandler- og agentaftaler, finansiering og energi.

Institutionel voldgift er som oftest at foretrække, da voldgiftsinstituttet sikrer et gennemsigtigt processuelt regelgrundlag skræddersyet til erhvervslivet, effektivt case management og klare, faste regler om fastsættelsen af voldgiftsdommerhonoraret.

o:c’s rådgivning omfatter forslag til voldgiftsdommer, og vi påtager os gerne voldgiftsdommeropdrag i sager ved Voldgiftsinstituttet og i ad hoc voldgift.

René Offersen har udført betydelige voldgiftssager for C-25 virksomheder om store økonomiske værdier ved Voldgiftsinstituttet. Han er aktiv i voldgiftsmiljøet og er medlem af Voldgiftsforeningens bestyrelse.

Publikationer

René Offersen

Artikler

Konfliktløsning i erhvervssager, Erhvervsjuridisk Tidsskrift 4/2012, s. 355 ff.